Over SwimDay

Ricardo Jacobs - SwimdayIk ben Ricardo Jacobs en  geboren op 23 juni 1986. Momenteel ben ik werkzaam op het Dulon College in Ede. Ik geef les aan studenten van de opleiding Sport & Bewegen. Bij deze opleiding leid ik studenten op als sportinstructeur in verschillende branches. Ook geef ik les in het keuzedeel zwemmen waarbij ik dan studenten opleid als zweminstructeurs.

Mijn hobby’s zijn vooral sporten en met vrienden leuke dingen ondernemen. Daarnaast ben ik een echte mensen mens. Ik houd ervan om onder de mensen te zijn en vooral dingen voor anderen te doen. Ook vind ik het super leuk om met kinderen te werken. 

Waar ik nog meer energie van krijg is dat ik kinderen zie groeien in hun ontwikkeling. Een aantal jaar geleden heb ik gewerkt als zwemonderwijzer. Ik heb toen ervaren dat de kinderen regelmatig met angst naar het zwembad toe kwamen. Door een band met de kinderen op te bouwen, merkte ik dat de angst weg trok en dat ze plezier kregen in het zwemmen. Vooral als het kind plezier ervaart leert het sneller. Het proces van angst voor water, naar het kunnen uitreiken van een diploma, geeft me zo ontzettend veel voldoening. Vandaar een keuze om een eigen zwemschool te starten gebruik makend van mijn ervaring en visie op zwemonderwijs.

Diploma’s:
  1. MBO: Cios Arnhem
  2. HBO: Han Nijmegen Acedemie Lichamelijke Opvoeding (ALO)
 
Certificaten met betrekking tot het zwemonderwijs:
  1. Opleiding tot zweminstructeur.
  2. Examinator zwem ABC.
  3. Examinator reddend zwemmen voor zwembaden.